Niets beter dan vers. Wat dacht u van een heerlijk stukje fruit? Een knapperige salade? Een sappig stuk vlees met een smakelijke groenteweelde? Maar 100% vers eten, is niet altijd makkelijk. Gelukkig kan de koelkast helpen. Hoe kunt u zo lang mogelijk eten bewaren? Hoe maakt u optimaal gebruik van uw koelkast en diepvriezer?

Hoe bewaren in de koelkast?

Wie koelt, die wint. Eten bewaren begint bij een lage, stabiele temperatuur rond de 5°C. Daarom is een goede luchtstroom cruciaal: zo verspreidt die koele lucht zich doorheen uw hele kast. Prop uw koelkast dus niet te vol, zodat de lucht goed kan circuleren.

Om dat extra te verzekeren, zijn bepaalde koelkasten uitgerust met warmtesensoren. Wanneer een bepaalde zone warmer wordt, krijgt die automatisch meer koude lucht. Dus: als u een warme maaltijd snel wilt afkoelen, zorgt de dynamische koeling dat de rest van de koelkast niet opwarmt. En hoe sneller u uw maaltijd afkoelt, des te beter behoudt u de smaak.

Maar wat als u bepaalde voedingswaren toch net een beetje kouder wilt houden? Vlees bewaart bijvoorbeeld beter op een temperatuur onder de 4°C. Dan biedt de MyZone soelaas. In die aparte lade regelt u de temperatuur onafhankelijk van de rest van de koelkast.

Tips eten bewaren

Eten bewaren in de diepvries

Wilt u uw voedsel voor langere periodes bewaren, dan is de diepvriezer de oplossing. Tenminste: als u hem netjes kunt houden. Overtollig ijs kan de temperatuur immers slecht beïnvloeden. Een koel-vriescombinatie met een No Frost-functie voorkomt die ijsvorming. De functie laat het overtollige ijs achterin smelten. Maar geen nood: uw voedsel blijft ijskoud dankzij het ingebouwde Fresher Shield.

Vriezen is op zich een geniale oplossing wanneer u wilt eten bewaren. Het probleem: het duurt even om uw voeding af te koelen. Een traag invriesproces beschadigt niet alleen de voedingswaarde, het vermindert ook de smaak. De Fresher Pad voorkomt dat. De uitneembare aluminium schotel laat u toe om voeding bliksemsnel af te koelen en in te vriezen. Zo behoudt u de smaak van uw voeding!

Niet alles hoort thuis in de koelkast

Op de juiste manier gebruikmaken van uw koelkast betekent ook: weten wat u niet mag koelen. Bepaalde producten bewaren nu eenmaal beter zonder de koele lucht. Denk aan ‘exotische’, warmteminnende vruchten als ananas, kiwi’s, bananen of citrusvruchten. Ook sommige groenten kunnen de kou niet goed verdragen: aardappels, courgettes en uien.

Kortom: langer eten bewaren is een combinatie tussen koelen, vriezen en … niet koelen. Zo geniet u nóg meer van dat heerlijke stuk fruit, die smakelijke groenteschotel of dat sappig stuk vlees. Wanneer u maar wilt.