4.25

Geen zomermiddag is compleet zonder de heldere roséwijnen vanuit de Provence. Deze lichte roséwijnen hebben slechts een klein vleugje bessenaroma’s en passen hierdoor perfect bij een maaltijd, maar zijn ook verrukkelijk op zichzelf. De droge, verfrissende rosé wijnen van de Provence zijn misschien niet bedwelmend, maar ze zijn overheerlijk. Deze gearomatiseerde, maar toch licht gekleurde wijnen zitten zijn vol frisse zuren met lichte toesten van rode bessen en citrusfruit.

Hoe smaakt de wijn?

Licht
Zwaar
Droog
Zoet
Zacht
Zuur

Over het domein

Château Roubine is een van de oudste wijndomeinen van Frankrijk, gelegen in het hart van de regio Provence Var, tussen Lorgues en Draguignan. Sinds 1953 draagt de wijngaard met trots de status 'Cru Classé'. De naam ‘Roubine’ komt van het Provençaalse woord  ‘stroming’, wat verwijst naar de natuurlijke drainage van de wijngaard. Dankzij de grote diversiteit van zijn dertien druivensoorten, zijn ideale oost-west oriëntatie en zijn bodem van klei en kalk, biedt Château Roubine de ideale omstandigheden voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De huidige eigenaresse, Valérie Rouselle, hecht enorm belang aan milieuvriendelijke methodes. Het Château kreeg dan ook in 2008 het certificaat ‘Agriculture Raisonnée’ toegekend. Na enkele jaren van biologische productie, gaat de wijngaard nu over op biodynamische productie. Frisse en delicate wijnen!

Enkele weetjes

In de Provence is bijna 90% van de wijnproductie toegeschreven aan rosé.

Er zijn 13 verschillende druivensoorten te vinden ​​in Cotes de Provence.

Slechts 14 wijnhuizen zijn geclassificeerd als Cru Classé in Côtes de Provence.

Recensies over de Château Roubine Premium Cru Classé 2020

Ludeaux van Beek

21/02/2021

Toprosé! Grapefruit. Licht rood fruit. Mooie diepgang. Beetje romig. Bittertje zoals bij mooie CdP-rose hoort. Aanrader

Bram W.

24/06/2020

Geen grote rosé liefhebber maar dit laat zich vlot drinken. Fruitig zonder zoet te zijn, mooi bittertje, wat kruidig. Ideaal op terras.

Riceos

12/06/2020

Werkelijk goede rosé. Beter nog niet gehad. Super sappig. Aardbeien, framboos en rozenblaadjes. Gelukkig nog wat in voorraad.

Luc VdB

29/10/2016

Goede neus, fruitig droog, aangename afdronk - ideaal bij vis

Wil je ook van deze promotie profiteren?

Vraag nu je wijnflessen aan