4.25

Voor het maken van Châteauneuf-du-Pape zijn 13 druivensoorten toegestaan en de wijn is dan ook altijd een samenstelling van verschillende druivensoorten. Elke soort voegt iets eigens toe aan de wijn, of het nu de kleur, de geur of de structuur is. Witte Châteauneuf-du-Pape is een vrij zeldzame, verrassend mooie wijn van hoog niveau en wordt opgevoed in roestvrij staal gedurende zes maanden. De letterlijke vertaling van Châteauneuf-du-Pape is "het nieuwe kasteel van de paus", omdat verschillende pausen hier in de Middeleeuwen hun zomerverblijf hadden. Châteauneuf-du-Pape is ook verantwoordelijk voor de invoering van het AOC-systeem (appellation d'origine contrôlée), dat kwaliteitswijnen aanduidt.

Hoe smaakt de wijn?

Licht
Zwaar
Droog
Zoet
Zacht
Zuur

Over het domein

Château Mont-Redon behoort al 4 generaties lang tot de families Abeille en Fabre. De eerste wijnstokken van de wijngaarden dateren uit de Romeinse tijd, zo’n 2000 jaar geleden. Ze werden geplant aan de voet van een heuvel, die de naam Mont-Redon aan het domein gaf. Château Mont-Redon bezit 100 hectare van de meest perfect gelegen wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape. Châteauneuf-du-Pape is beroemd om zijn “galet’s” oftewel ronde, warmte-absorberende kiezelstenen die in de loop van duizenden jaren door de rivier de Rhône zijn gevormd en gepolijst en zich in de loop van de tijd hebben verspreid langs de hoogste vlakten van de appellaties.

Enkele weetjes

Château Mont-Redon is de grootste wijnproducent in Chateauneuf-du-Pape met 165 hectare grond op hun naam.

Chateau Mont-Redon heeft de oudste wijngaard in de zuidelijke Rhônevallei.

Voor het maken van wijn in Châteauneuf-du-Pape zijn dertien druivenrassen toegestaan.

Recensies over de Châteauneuf-du-Pape 2019

David D'Hoe

31/10/2019

Bleekgele wijn met een lichtgroene schijn. In de neus bleek steenfruit en een weinig citrus. in de mond fruitig met mineraliteit, rond en aangename zuren. In de afdronk een aangenaam bittertje.

Eric Christopher

06/04/2018

Vibrant aromas of fresh green apple, citrus, nectarines and white lilies. Minerally palate, well-balanced and saturated with apples and stone fruits.

J

14/12/2016

An extraordinary example of perfectly balanced white wine. Acidity and sweetness. Fruit and wood. Topped off with length of finish. Good value.

Saint-Joseph

13/08/2015

Heerlijke complexe witte chateauneuf. Kon elk gerecht aan

Wil je ook van deze promotie profiteren?

Vraag nu je wijnflessen aan