4.38

Châteaux Margaux werd in 1855 als een van de eerste Bordeaux Grands Crus uitgeroepen. Het is een gewilde wijn uit een opmerkelijke wijngaard. Margaux ligt op de linkeroever van de monding van de Gironde, in feite voor het Île de Macau. Het klimaat lijkt veel op dat van de rest van Bordeaux: strenge kou is zeldzaam en de rivier zorgt voor een matig verschil tussen dag- en nachttemperaturen. Bossen groeien tussen wijngaarden en de oceaankust en beschermen de druiven tegen sterke en zoute Atlantische winden.

Hoe smaakt de wijn?

Licht
Zwaar
Droog
Zoet
Zacht
Zuur

Over het domein

Château Dauzac, een Grand Cru Classé Margaux-wijn met 5e groei volgens de classificatie van 1855, heeft het voorrecht een wijngaard van 49 hectare te hebben: 45 hectare met de appellatie Margaux en 4 hectare met de appellatie Haut-Médoc. Gelegen nabij de monding van de Gironde, waarvan de invloed op het ecosysteem van de wijngaard van cruciaal belang is, wordt het landgoed beschermd tegen oceaanwinden dankzij 120 hectare weiden en bossen. Deze agronomische bubbel en unieke terroir hebben het mogelijk gemaakt om precisielandbouw te ontwikkelen door middel van perceelselectie, waarbij de uitzonderlijke kenmerken van deze Grand Cru Classé-wijn worden benadrukt.

Enkele weetjes

Margaux heeft de meeste chateaux die zijn opgenomen in de classificatie van de Médoc en Graves uit 1855.

 Margaux wordt verondersteld de thuisbasis te zijn van de eerste aanplant van wijnstokken door de Romeinen.

Recensies over de Labastide Dauzac Margaux 2012

Thierry Den Hertog

01/07/2020

Wow, intens zwart fruit. Maar ook aarde, leer en flinke tannines die snel verzachten. Eiken, vanille... een goede en heerlijke bordeaux.

Brian Potter-Racine

20/10/2020

The first thing I noticed about this wine was the color of age, surrounded by ruby lusciousness. This wine was fresh, with good acid and soft tannins. Although I think it leaned more toward cherry than black currant, it was unmistakably Margaux. Such a treat!

Johan Van Der Hoek

02/10/2020

Wacht net zolang totdat het goede moment zich aandient, want dit kan niet eenvoudig achteloos worden weggeklokt. Geniet nooit met mate, geniet maximaal van een stuk levenskwaliteit. Superbe!

Terence Hines

17/10/2019

Love the bold and very fruity and dry flavors that hit the tongue seconds after the wine enters your mouth.

Wil je ook van deze promotie profiteren?

Vraag nu je wijnflessen aan