4.5

Geen zomermiddag is compleet zonder de heldere roséwijnen uit de Provence. Deze lichte roséwijnen hebben slechts een klein vleugje bessenaroma en passen daardoor perfect bij een maaltijd, maar zijn ook verrukkelijk op zichzelf. De droge, verfrissende roséwijnen van de Provence zijn misschien niet bedwelmend, maar ze zijn overheerlijk. Deze gearomatiseerde, maar toch licht gekleurde wijnen zitten vol frisse zuren met lichte toetsen van rode bessen en citrusfruit.

Hoe smaakt de wijn?

Licht
Zwaar
Droog
Zoet
Zacht
Zuur

Over het domein

Weggestopt in zijn eigen privévallei in het oude dorp Correns - het eerste biologische dorp in Frankrijk - beslaat Château Miraval 500 hectare grond in het hart van de Provence. Het prachtige kasteel is gelegen in een cirkel omgeven door oude bossen, olijfbomen, wijngaarden en overvloedige watervoorziening. Weelderige natuur wordt gecombineerd met het prachtige Provençaalse klimaat en de mediterrane levensstijl van hoge kwaliteit om een ​​betoverende oase te onthullen. De exclusieve locatie in de vallei van Château Miraval belichaamt een uitzonderlijk terroir. Terroir is de uitdrukking van de bodem, het klimaat en de geschiedenis van het land - de essentie van de wijn. Op een hoogte van 350 meter hebben de wijnstokken het voorrecht om te genieten van warme, zonnige dagen en koele nachten, waardoor de wijnen fris en evenwichtig worden.

Enkele weetjes

In de Provence is bijna 90% van de wijnproductie toegeschreven aan rosé.

Brad Pitt en Angelina Jolie zijn mede-eigenaars van de Provençaalse roséwijn Miraval.

Er zijn 13 verschillende druivensoorten toegestaan ​​in Cotes de Provence.

Recensies over de Miraval 2019 Rosé

Emily Nelson

02/10/2020

I'll admit the Angelina Jolie factor sold it to me however this is a gorgeous Provence - I feel whispering has the edge for me though

CC

16/11/2020

Beautiful classic rosé. Could drink this everyday. Strawberry raspberry peach citrus, like summer in a bottle. One of my favourite rosés this year.

Alex Murphy

08/11/2020

Pleasant finish, very easy drinking... perfect match with fish.

Lars Kriekaard

06/08/2020

Ik heb de ballen verstand van wijn, maar deze was verdomd lekker

Wil je ook van deze promotie profiteren?

Vraag nu je wijnflessen aan